Säkra leveranser1-4 dagars leverans4.8 av 5 i betyg [email protected]

När du väntar barn kan det dyka upp många frågor angående vad som är säkert att konsumera eller använda. Ett ämne som ofta diskuteras är användningen av melanotan under graviditeten. Så, kan man ta melanotan när man är gravid eller inte? Här går vi igenom vad som gäller.

 

Kan man ta melanotan när man är gravid?

Nej, du bör inte ta melanotan när man är gravid. Anledningen är att det finns alldeles för lite forskning på området för att kunna besvarar huruvida det är skadligt eller inte för fostret.

För dem som inte känner till det, är melanotan en typ av syntetiskt hormon som används för att stimulera produktionen av melanin, vilket resulterar i en mörkare hudton. Många använder det för kosmetiska ändamål för att uppnå en solbränd look utan att utsätta sig för solens strålar. Hur fostret klarar dessa ämnen är ännu oklart.

 

Varför bör gravida undvika melanotan?

Anledningen till denna rekommendation är enkel: det finns för närvarande för lite forskning och studier om huruvida melanotan kan vara skadligt för fostret. Även om det inte finns några konkreta studier som direkt visar på faror med att använda melanotan under graviditeten, avråder läkare starkt från dess användning just på grund av den begränsade kunskapen.

Det är alltid bäst att vara på den säkra sidan, särskilt när det gäller din och ditt ofödda barns hälsa. Därför bör man undvika allt som kan utgöra en potentiell risk.

 

Är det farligt om jag blir gravid när jag använder melanotan?

Nej, det är inte farligt om du blir gravid under tiden som du använder melanotan. Se bara till att inte ta några fler nya doser av ditt mello efter att du blivit medveten om graviditeten. Här kan du läsa mer om huruvida melanotan är farligt eller inte, samt hur det påverkar kroppen vid användning.