Säkra leveranser1-4 dagars leverans4.8 av 5 i betyg [email protected]

Melanotan hur gör man

Här finner ni vår kompletta användningsmanual där vi går igenom allting som rör användande av Melanotan. I denna guide kommer vi att fokusera på följande frågor:

 • Hur blandar man Melanotan 2
 • Hur mycket Melanotan 2 ska man ta
 • Hur tar man Melanotan 2
 • Hur länge håller Melanotan
 • Vad blandar man Melanotan med

Om du redan kommit igång och blandat ditt Melanotan och istället är ute efter hjälp med hur mycket Melanotan man ska ta så rekommenderar vi vår Melanotan 2 dosering guide.

Hur blandar man Melanotan 2

Processen för att blanda Melanotan 2 är mycket enkelt. Beroende på om du köpt ett Melanotan injektionskit eller ett kit med Melanotan 2 nässpray så varierar processen en aning, även om det mesta fungerar relativt likadant.

Hur blanda melanotan injektionskit

Ditt startkit för Melanotan injektion kommer med allting som du kan tänkas behöva, med det sagt så behöver du inte tänka på att komma iväg till apotek eller dylikt för att köpa saker som något att blanda Melanotan med.

Startkitet för Melanotan 10 mg innehåller:

 • 1 st vial Melanotan 2 10 mg
 • 1 st pipett med 5 ml vatten (NaCl) ”Natriumklorid”
 • 5 st melanotan sprutor

Följ dessa steg för att enkelt blanda ditt Melanotan 2.

 1. Börja med att bryta av plastlocket på vialen med Melanotan
 2. Snurra därefter av toppen på pipetten innehållandes vatten
 3. Ta en av de tillhörande melanotan sprutorna och fylla hela sprutan med så mycket vatten som den rymmer endast TVÅ gånger. Resten av vattnet skall slängas. Då har du använt totalt 2 ml BAC-vatten.
 4. Stick därefter igen nålen på gummitoppen på Melanotan-vialen och spruta försiktigt ner vattnet i vialen.
 5. Återupprepa samma process tills allt vatten är slut och därefter finns i vialen med Melanotan
 6. Nu ska pulvret ha blandat sig med vattnet som du sprutat ner, om inte så är fallet, rulla försiktigt vialen i din hand tills att allt pulver löst upp sig. Var noga att inte skaka vialen då peptiden Melanotan är mycket känslig.

Nu har du blandat färdigt ditt Melanotan 2 och du kan slänga den överblivna pipetten som innehöll vattnet.

Nedan finner du en komplett videoguide hur man både blandar och injicerar Melanotan 2.

Hur blanda melanotan nässpray

Precis som med Melanotan injektionskitet så kommer ditt Melanotan 2 nässpray kit fullt komplett med allting som du behöver. Processen för att blanda Melanotan nässpray är väldigt likvärdig förutom ett sista steg när det ska i nässpray-flaskan. Vi går igenom processen tillsammans nedan.

Melanotan 2 nässpray startkit innehåller:

 • 1 st vial Melanotan 2 10 mg
 • 1 st pipett med vatten (NaCl) ”Natriumklorid”
 • 1 st melanotan spruta
 • 1 st tom nässpray flaska

Följ dessa steg för att enkelt blanda din Melanotan 2 nässpray.

 1. Bryt loss locket din Melanotan vial
 2. Bryt även loss toppen på tillhörande vattnet
 3. Ta melanotan sprutan som följde med kitet och sug upp så mycket vatten som sprutan rymmer.
 4. Spruta därefter försiktigt ner vattnet i vialen med Melanotan genom att sticka nålen genom mitten på gummitoppen av vialen.
 5. Upprepa ovanstående steg tills dess att allt vatten är slut.
 6. Nu har du en färdig lösning med Melanotan 2 och ska suga upp den färdiga lösningen igen i sprutan och därefter försiktigt spruta ner lösningen i nässpray flaskan som medföljt.
 7. Upprepa processen tills dess att hela vialen med Melanotan 2 är tom och skruva därefter på locket på melanotan nässpray-flaskan.

Nu har du din färdiga lösning med Melanotan nässpray klar för att användas.

Hur mycket Melanotan 2 ska man ta

Hur mycket Melanotan man ska ta varierar helt och hållet på hur mycket du väger. Män och kvinnor under 65 kg kroppsvikt rekommenderas att ta totalt 0,25 mg/dosering samt män och kvinnor över 65 kg rekommenderas att ta 0,5 mg/dosering och tillfälle.

Frågan som måste ställer sig då är förstås ”hur mycket är 0,25 mg eller 0,5 mg melanotan?”. Vilket är fullt förståeligt! Därför har vi skapat en komplett separat guide som hjälper dig och förklarar hur mycket 0,25 respektive 0,5 mg är sett till om du ska injicera Melanotanet eller inta det via melanotan nässpray.

Guiden för melanotan dosering hittar du här.

Hur tar man Melanotan

Processen för att ta Melanotan är mycket simpel. Beroende på om du valt att köpa ett kit Melanotan 2 för injektion eller ett startkit för Melanotan nässpray så varierar av förklarliga skäl processen en aning.

Injicera Melanotan 2

Melanotan 2 för injektions ska sprutas in i magfettet. Melanotan sprutan som medföljer är en insulinspruta som är oerhört liten och smal, vilket gör att det inte kommer att göra ont alls att sticka och injicera melanotan-lösningen.

Vi rekommenderar att ta ett stadigt grepp kring fettet på magen och snabbt och bestämt föra in nålen, spruta in den valde dosen Melanotan och därefter snabbt dra ut nålen igen. Svårare än så är det faktiskt inte.

Ta melanotan 2 nässpray

Melanotan 2 nässpray ska användas precis som en vanlig nässpray. Rekommenderade dosen går vi igenom i vår guide för melanotan dosering som finns länkad högre upp i artikeln.

Du tar då en eller två sprut i näsborrarna och därefter är du klar. Anledningen till att vår Melanotan nässpray är så pass populär har att göra med just enkelheten att både använda, förvara och resa med den.

Hur länge håller Melanotan

Hur länge Melanotan håller varierar väldigt. Anledningen till det har att göra med hur du väljer att förvara ditt Melanotan. Melanotan kan förvaras både blandat och oblandat. Oblandat melanotan har en längre hållbarhet än när lösningen har blandats.

Melanotan ska förvaras:

 • Svalt
 • Mörkt

För allra längst livslängd.

Du kan välja att förvara Melanotan på tre olika sätt:

 • I rumstemperatur (ej att rekommendera, varken blandad eller oblandad lösning)
 • I kylskåp
 • I frysen

Beroende på om du blandat ditt Melanotan eller inte så varierar hur du rekommenderas att förvara det.

Blandat Melanotan rekommenderas att förvaras i kylskåp och håller sin kvalitet cirka 4 – 6 månader innan det börjar tappa effekt. Om du är inne på din uppladdningsfas av Melanotan så rekommenderar vi att förvara det i kylskåpet då du kommer att ta ditt Melanotan varje dag under denna period.

Om du däremot är klar med din uppladdning och nu istället är inne på din underhållningsfas så rekommenderar vi att suga upp den blandade lösningen i melanotan sprutor som du sedan fryser ner och tar upp när du ska ta din veckodos av Melanotan. Därefter fryser du ner den igen.

Blandat Melanotan håller sig i upp till 12 – 18 månader i frysen innan det börjar att tappa sin effekt.

Oblandat Melanotan rekommenderas att förvaras i frysen och håller där upp till 24 månader utan att tappa effekt. Även i kylskåp går det bra att förvara ditt oblandade Melanotan där det gå håller i cirka 12 månader innan det börjar tappa effekt.

Vad blandar man Melanotan med

Det är viktigt att blanda Melanotan med sterilt vatten. Man brukar därför blanda melanotan med något som kallas för ”NaCl”, natriumklorid.

Detta för att du ska injicera denna vätska i din kropp och bör därför aldrig någonsin blanda Melanotan med vanligt vatten från exempelvis kranen. Detta pågrund av att vattnet innehåller mängder med bakterier som visserligen din mage klarar av att hantera men som ditt blod och fett inte mår lika bra av att få ta del av.

Vi hoppas att denna guide har hjälpt dig att komma igång med ditt användande av Melanotan. Har du fortsatt några frågor som du inte känner att du fått besvarade så tveka inte att maila någon av våra kära kollegor på supporten på [email protected].