Säkra leveranser1-4 dagars leverans4.8 av 5 i betyg [email protected]

Melanotan 2 dosering

Vi förstår att frågorna är många när man är ny på området. Därför vill vi hjälpa alla våra kunder och potentiella kunder med en så komplett och tydlig guide som det bara går.

Om du redan blandat ditt Melanotan och vet hur man tar det så kan du fortsätta läsa, i annat fall så kan vi rekommendera vår kompletta guide Melanotan hur gör man där vi går igenom noggrant hur man blandar, förvarar och tar sitt Melanotan.

Det råder på nätet lite delade meningar kring hur och när Melanotan ska intas, i vilka mängder och hur länge effekten håller osv. Här går vi igenom och svarar på alla frågor som rör melanotan 2 dosering.

Vi har personligen lång erfarenhet i branschen som såväl säljare och producenter, men även som privatpersoner som använt melanotan de senaste 12 åren. Så vi har provat det mesta och vet vad som funkar i praktiken, inte bara teorin.

Innan vi går in på hur doseringen sker av Melanotan så kommer vi nedan prata om något som kallas för ”enheter”. När melanotan injiceras så utförs det med en insulinspruta. Det är en mycket liten spruta och kallas ofta även för melanotan sprutor i detta sammanhang.

Dessa sprutor har märkningar på sig som går ifrån 10 – 100 som bilden nedan illustrerar. När hela sprutan är fylld med vätska så innehåller därmed sprutan totalt 100 enheter Melanotan 2.

När du blandat en vial med Melanotan 2 för injektion så kommer det gå att fylla sprutan totalt två (2) gånger, dvs så är ett kit 10 mg Melanotan för injektion totalt innehållande 200 enheter.

Melanotan dosering injektion

Dosering män & kvinnor 65+ kg

Följande uppgifter gäller för både mån och kvinnor över 65 kg då mängden melanotan som krävs baseras på kroppsvikt. Med det sagt så är det ingen skillnad i hur kvinnor och män tar upp melanotan och därmed finns det heller ingen förbestämd dosering för män och kvinnor, det handlar om kroppsvikt.

Varje spruta kan utan problem användas totalt fyra – fem gånger och är du man eller kvinna med en kroppsvikt på 65+ kg så kan du använda din melanotanspruta och fylla den upp till strecket som är märkt med 40 på sprutan.

Män & kvinnor ÖVER >65 kg: 10 enheter per injektionstillfälle (1/10-del av totala sprutans mängd). Om du nu laddat din spruta upp till 40-markeringen. Så ska du vid första injektionen gå från 40 till 30 på sprutan. D.v.s. att sprutan ska räcka till totalt fyra (4) injektionstillfällen om du laddat den med Melanotan upp till 40-markeringen.

Enligt denna dosering så räcker 10 mg Melanotan 2 till totalt 20 injektioner och ger en mängd av 0,5 mg Melanotan 2 per injektion.

Dosering män & kvinnor -65 kg

Informationen nedan gäller för män och kvinnor som väger mindre än 65 kg i kroppsvikt. Som ovan nämnt så tas Melanotan inte upp olika för kvinnor och män, utan det som avgör vilken mängd Melanotan 2 som behövs är kroppsvikten. Detta på grund av att man räknar X mg melanotan/kroppsvikt när man ska hitta rätt dosering.

En spruta kan utan bekymmer användas fyra till fem gånger utan att behöva tänka på att den blir för trubbig för att injicera med. I detta fallet om du väger mindre än 65 kg som man eller kvinna så kan du fylla upp sprutan till 20-markeringen på din melanotan spruta.

Män & kvinnor UNDER <65 kg: 5 enheter per injektionstillfälle (1/20-del av totala sprutans mängd). Om du har förladdat din melanotanspruta upp till 20-markeringen på sprutan så ska du vid första injektionen spruta ut vätskan ner till precis mitten mellan 20 och 10-markeringen på sprutan. Då har du injicerat en total mängd om 5 enheter Melanotan 2.

Med det sagt så räcker Melanotansprutan till totalt fyra injektioner.

Enligt denna dosering så räcker 10 mg Melanotan 2 till totalt 40 injektioner och ger en mängd av 0,25 mg Melanotan 2 per injektion.

Melanotan dosering nässpray

Män & kvinnor ÖVER >65 kg: 2 sprut per tillfälle. Detta ger en total mängd om 0,5 mg Melanotan per intag.

1 kit Melanotan nässpray 10 mg räcker till totalt 20 st “sprut”.

Män & kvinnor under <65 kg: 1 sprut per tillfälle. Detta ger en total mängd om 0,25 mg Melanotan per intag.

1 kit Melanotan nässpray 10 mg räcker till totalt 20 st “sprut”.

Melanotan uppladdningsfas

Uppladdningsfasen är något som man genomgår för att hjälpa kroppen att vänja sig vid melanotan. Melanotan hjälper kroppen att producera en ökad mängd melanin, som är det hormon som hjälper oss att tåla solen och UV-strålningar bättre och därmed bidrar till att vi blir bruna istället för röda när vi vistas i solen eller tar en solning i solariet.

Uppladdningsfasen brukar landa på mellan 8 – 16 dagar, beroende på hur brun du önskar bli. Anledningen förklarar vi mer ingående nedan. När du blandat ditt melanotan så glöm inte att förvara det i kylskåpet för att det inte ska tappa effekt.

Vi rekommenderar att följa detta schema för uppladdning av Melanotan 2

Vi rekommenderar att alltid ta ditt Melanotan innan du går och lägger dig för att inte uppleva de melanotan biverkningar som kan förekomma i början innan kroppen vant sig vid substansen.

Det tar cirka 6 dagar för kroppen att välja sig vid Melanotanet och att sola innan dess är som att sola utan melanotan i kroppen, mer eller mindre.

Dag 1 – 5 – (Intag av Melanotan varje dag precis innan läggdags)
Dag 6 – (10-15 minuter solarium, Intag av Melanotan 10-30 min innan solning)
Dag 7 – (Intag av Melanotan varje dag precis innan läggdags)
Dag 8 – (10-15 minuter solarium, Intag av Melanotan 10-30 min innan solning)
Dag 9 – (Intag av Melanotan varje dag precis innan läggdags)
Dag 10 – (10-15 minuter solarium, Intag av Melanotan 10-30 min innan solning)
Dag 11 – (Intag av Melanotan varje dag precis innan läggdags)
Dag 12 – (10-15 minuter solarium, Intag av Melanotan 10-30 min innan solning)

Du kan fortsätta längre än detta om du vill bli ännu mer brun av Melanotan. Men om du känner att du efter dag 12 uppnått önskvärt resultat så kan du istället gå över till underhållningsfasen.

Melanotan underhållningsfas

När du uppnått önskat resultat av din uppladdning så påbörjar du istället underhållningsfasen. Det vanliga är här dock att många struntar i eller glömmer bort att fullfölja ett uppsatt schema för underhållning av Melanotan som i sin tur leder till att du tappar effekt successivt allt eftersom tiden går. Vi rekommenderar därför att försöka hålla efter och följa underhållningsfasen och därmed kunna bibehålla din upparbetade bruna solbränna.

Du fortsätter här på samma dosering som du använde under uppladdningsfasen men istället för att ta Melanotan varje dag så tar du melanotan var 5-7e dag. Vi rekommenderar att försöka ta minst en gång i veckan åtminstone.

Vi rekommenderar även att sola 1 – 2 gånger i månaden för att bibehålla din solbränna. Se till att sola den dagen som du ska ta din veckodos av Melanotan. De dagar som du inte ska sola men ta din veckodos så kan du med fördel ta den strax innan läggdags, precis som under uppladdningsfasen.