Säkra leveranser1-4 dagars leverans4.8 av 5 i betyg [email protected]

Melanotan, även kallat för mello eller ”barbiedrogen” har de senaste 10 åren vuxit lavinartat i Sverige och beräknas idag ha över 100.000 aktiva användare i landet. Medan många använder den för att uppnå en djupare hudton, är det viktigt att vara medveten om de potentiella biverkningarna som kan uppstå.

I denna artikel kommer vi att titta närmare på både vanligt och mindre vanligt förekommande biverkningar från Melanotan. Värt att nämna dock är att inte alla upplever biverkningar, samt att vilka biverkningar man upplever kan varierade kraftigt.

 

Vanligt förekommande biverkningar

 1. Illamående
 2. Rodnad i ansiktet
 3. Minskad aptit
 4. Yrsel
 5. Mild huvudvärk
 6. Klåda eller rodnad vid injektionsstället
 7. Fördjupad hudfärg (kan också ses som den önskade effekten)
 8. Ökat antal leverfläckar

De allra vanligaste är att vid första intaget uppleva mild till mer kraftig illamående känsla, samt en tydlig rodnande känsla i ansiktet (varm känsla). Därför rekommenderas ofta att ta din dagliga injektion precis innan du ska lägga dig för att sova, på så vis undviker du att dras med bieffekterna under en längre period.

Något som de allra flesta upplever är att ökat antal leverfläckar. Dessa är dock ingenting att oroa sig över då de successivt försvinner när du slutar att använda melanotan igen.

 

Mindre vanliga biverkningar

 1. Förhöjt blodtryck
 2. Kräkningar
 3. Trötthet
 4. Svullnad eller smärta vid injektionsstället
 5. Näsblod
 6. Mörka / blåa läppar
 7. Oregelbunden hjärtrytm

Det är viktigt att nämna att Melanotan nässpray biverkningar kan variera något från biverkningarna vid injektion. Eftersom nässpray är en annan administreringsform, kan det leda till specifika biverkningar såsom näsirritation, nysningar och näsblod. Även om de är väldigt sällsynta.

 

Att tänka på för att minimera bieffekterna av melanotan

Vi rekommenderar alltid att vara noga med att inte överdosera, ökad dos behöver inte nödvändigtvis leda till bättre resultat. Det bidrar allt för ofta istället till ökat antal biverkningar och dessa blir överhängande. Därför bör du alltid vara noga med att dosera melanotanet korrekt, så att du inte får i dig för mycket.

Skulle biverkningar vara för allvarliga och inte möjliga att leva med, så rekommenderas att du först börjar med att sänka dosen och se hur kroppen svarar. Vi avråder gravida från att använda melanotan på grund av att det finns för lite forskning på hur det skulle kunna påverka fostret i magen.